Hur ser din bakgrund ut? Vad jobbade du med i Sverige?

Jag kommer ifrån en stad som heter Eskilstuna. Jag har en gymnasieutbildning på byggprogrammet.  Jag började som snickare efter att jag var klar med min skolgång. Efter att ha jobbat med det i några månader så blev det väldigt dåligt med jobb inom byggbranschen. Då jag fick lämna det jobbet. Efter att ha sökt jobb ett tag så fick jag ett jobb på en industri och jobba som cnc operatör. Där jobbade jag också några månader innan det blev lågkonjunktur. Eftersom jag inte hade någon utbildning så var jag den första som fick lämna det jobbet.

Varför valde du att åka till Norge?

Jag gick hemma någon månad och sökte jobb i Sverige, men innan jag fick ett nytt jobb fick jag en mail från e-Recruit angående en jobbintervju på Verisure i Oslo.  Detta var första gången jag tänkte på att åka till Norge, men jag hade inget annat i Sverige så jag tog en chans. Jag och en vän bestämde oss för att vi provar att åka på en intervju och fick komma till Norge efter bara 2 dagar, vi kom till kontoret och fick ett väldigt bra bemötande. De gick igenom lite om företaget vad det handlade om och man fick en väldigt bra bild på vad det gick ut på. Jag blev super taggat! 

Hade du tidigare jobbat med försäljning?

Det är första gången jag jobbar med någon sorts försäljning, efter att jag hade varit på intervju så kände jag att det skulle vara kul att prova på något nytt men ändå kändes det väldigt konstigt, eftersom jag alltid bara jobbat med praktiska saker. Jag visste att det skulle bli svårt men jag ville lyckas!  Jag kände bara att det fick ta den tid det tar, eftersom jag fått ett väldigt gott intryck på både vad företaget jobbade med och på hur härlig stämning de hade på kontoret.  När jag kom igång var det jätte kul och jag tjänade bra pengar!

På vilket sätt tycker du Norge skiljer sig från Sverige?

Sverige och Norge skiljer sig på många sätt, men det jag kände mest var att det var mer folk som var öppna till sättet, jag kommer från en mindre stad än Oslo och jag gillade att få testa på något nytt. Och det känns även som att det är mycket lättare att träffa nytt folk. Jag vet inte riktigt hur det är i de större städerna i Sverige men för mig blev det mer energi att komma till  Norge.

Hur ser en vanlig dag ut för dig på ditt jobb?

En vanlig dag för mig på jobbet ser ur att jag kommer in till kontoret på morgonen där dagarna kan variera mycket men jag har även en del fasta uppgifter. Jag har ett ansvarsområde inom försäljning, installation, rekrytering, träning, försäljningsmöten, uppföljningsmöten m.m. Sedan åker jag ut med teamet i fält där jag stöttar alla processer. Hjälper säljarna att uppnå sina mål och uppnå team målet.

Vad är dina bästa tips till andra svenskar som vill börja jobba i Norge?

Tveka inte! Ta kontakt med eRecruit – Du kommer inte ångra en sekund!

Skicka mig ett mail på therese@eRecruit.no om det här låter intressant.